Hello, hello!
Barbecue time is back and we all love it! But what can you serve as side dish? I already have several salad ideas. But this vegetable terrine is a great idea too!
Interested maybe?
Let’s see the recipe, Chef!
Vegetable Terrine
Ingredients
- 1/2 onion
- 3 tbsp olive oil
- 2 carrots
- 2 small courgettes
- 150 g fresh green peas
- 2 red peppers
- 5-6 basil leaves
- 2 eggs
- 100 g flour
- 300 g liquide cream
- Salt
- Pepper
- 1/4 tsp paprika
- 1/4 tsp ground coriander (or nutmeg)
Instructions
Heat the olive oil in a frying pan.
Add the minced onion, and then the minced carrots, courgettes and red pepper.
Add salt and cook for 8 to 10 minutes at medium heat.
In the meantime, boil salted water in a sauce pan and cook the green peas for 6 minutes.
Set the sauté vegetables aside.
Drain the green peas and set them aside.
Preheat your oven at 180 C / 355 F degrees.
Combine the eggs, flour and cream in a large bowl until homogeneous.
Add the vegetables and chopped basil.
Add salt, pepper and spices. Combine.
Pour in your mold.
Cook 50 minutes.
6 Comments
Carole
Thursday June 1st, 2023 at 07:06 PMBonjour, ça a l’air très bon mais je ne suis pas fan des petits pois. Par quoi on pourrait les remplacer ? Je pensais au maïs, vous en pensez quoi ?
Emma
Thursday June 1st, 2023 at 07:54 PMOui excellente idée ! ou alors un peu plus des autres légumes 😉
Lanneau
Wednesday July 5th, 2023 at 03:16 PMBonjour, votre terrine me plaît beaucoup. Me conseillerez vous de la congeler. J’ai un grand repas à préparer et je voudrai m’avancer.
Merci beaucoup de me conseiller.
Emma
Wednesday July 12th, 2023 at 03:59 PMBonjour et pardon pour ma réponse tardive. Oui vous pouvez la congeler !
quatrefilles
Tuesday November 12th, 2024 at 03:20 PMBonjour, très belle recette qui fait envie. Certains de mes invités n’aiment pas les courgette.s… par quoi puis je les remplacer. Merci.
Emma
Wednesday November 13th, 2024 at 09:25 AMbonjour, par ce qui vous fait envie, ce qui est de saison. De la patate douce ou de la courge butternut par exemple