Hello my friends!
If you’re looking for a super easy starter or light dinner, this Paris mushroom tart is perfect for you. It’s super delicious !
Let’s see the recipe, Chef!
Paris Mushroom Tart
Ingredients
- 500 g Paris mushrooms
- 10 g butter
- 1 shallot
- 1 puff pastry
- 100 g heavy cream (or cream cheese)
- 2 tbsp olive oil
- Salt
- Pepper
- Parmesan chips (optional)
- Chive (optional)
Instructions
Mince 350 g mushrooms. Stir fry with the butter for 5 minutes at medium heat.
Chop finely the shallot and add it to the mushrooms. Add salt and pepper to taste.
Cook for 15 min at low heat.
Preheat your oven at 180 C / 355 F degrees.
Unroll your puff pastry.
Spread cream, add the cooked mushrooms.
Cut the remaining mushrooms in slices and place them on top.
Add the olive oil, salt and pepper.
Cook for 25 minutes.
You can serve with parmesan chips and chopped chive.
5 Comments
LadyMilonguera
Wednesday October 13th, 2021 at 06:11 AMPlutôt sympathique cette tarte…
Emma
Wednesday October 13th, 2021 at 07:13 AMmerci beaucoup !!! c’est simple et délicieux 😉
Champignons | Pearltrees
Sunday October 9th, 2022 at 02:23 PM[…] Tarte fine aux Champignons. Hello les amis ! Qui dit automne dit champignons ! Et là je vais vous proposer une recette que vous allez forcément adopter… Voici ma tarte fine aux champignons (de Paris). Oui vous allez forcément l’adopter cette recette de tarte fine aux champignons parce qu’elle est délicieusement gourmande, croquante, fondante… et qu’elle est super simple à réaliser. Pensez donc ! 10-15 minutes de préparation à tout casser et un peu de cuisson. Voilà un programme bien alléchant, non ? J’ai précisé que cette tarte fine aux champignons est réalisée avec des champignons de Paris parce que leur découpe régulière permet d’obtenir ce visuel si sympa. […]
Anita Mignerey
Thursday March 21st, 2024 at 06:10 PMCette tarte aux champignons ravit mes papilles à chaque fois que je la fais ! Recette simple et rapide ? Merci Emma ?
Emma
Thursday March 21st, 2024 at 06:51 PMComme ça me fait plaisir !!