Appetizers/ Starters/ Savory tarts/ Vegan

Paris Mushroom Tart

Hello my friends!

If you’re looking for a super easy starter or light dinner, this Paris mushroom tart is perfect for you. It’s super delicious !

Let’s see the recipe, Chef!

Paris Mushroom Tart

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars ( Vote !)
Loading...
entrée française
Serves: 6 Difficulty: Easy Price: $
Prep Time: 10 min Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • 500 g Paris mushrooms
  • 10 g butter
  • 1 shallot
  • 1 puff pastry
  • 100 g heavy cream (or cream cheese)
  • 2 tbsp olive oil
  • Salt
  • Pepper
  • Parmesan chips (optional)
  • Chive (optional)

Instructions

1

Mince 350 g mushrooms. Stir fry with the butter for 5 minutes at medium heat.

2

Chop finely the shallot and add it to the mushrooms. Add salt and pepper to taste.

3

Cook for 15 min at low heat.

4

Preheat your oven at 180 C / 355 F degrees.

5

Unroll your puff pastry.

6

Spread cream, add the cooked mushrooms.

7

Cut the remaining mushrooms in slices and place them on top.

8

Add the olive oil, salt and pepper.

9

Cook for 25 minutes.

10

You can serve with parmesan chips and chopped chive.

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    LadyMilonguera
    Wednesday October 13th, 2021 at 06:11 AM

    Plutôt sympathique cette tarte…

    • Reply
      Emma
      Wednesday October 13th, 2021 at 07:13 AM

      merci beaucoup !!! c’est simple et délicieux 😉

  • Reply
    Champignons | Pearltrees
    Sunday October 9th, 2022 at 02:23 PM

    […] Tarte fine aux Champignons. Hello les amis ! Qui dit automne dit champignons ! Et là je vais vous proposer une recette que vous allez forcément adopter… Voici ma tarte fine aux champignons (de Paris). Oui vous allez forcément l’adopter cette recette de tarte fine aux champignons parce qu’elle est délicieusement gourmande, croquante, fondante… et qu’elle est super simple à réaliser. Pensez donc ! 10-15 minutes de préparation à tout casser et un peu de cuisson. Voilà un programme bien alléchant, non ? J’ai précisé que cette tarte fine aux champignons est réalisée avec des champignons de Paris parce que leur découpe régulière permet d’obtenir ce visuel si sympa. […]

  • Reply
    Anita Mignerey
    Thursday March 21st, 2024 at 06:10 PM

    Cette tarte aux champignons ravit mes papilles à chaque fois que je la fais ! Recette simple et rapide ? Merci Emma ?

    • Reply
      Emma
      Thursday March 21st, 2024 at 06:51 PM

      Comme ça me fait plaisir !!

    Leave a Reply