Weeks of hesitation before making the decision to post this recipe… (for real!!)
It is so easy that I was wondering whether it should be or not on the blog. And since it’s so good…
Here is the easiest cauliflower gratin ever! 😉
So, even if there is still something holding me back in my head, even if I have the impression to explain to you how to cook pastas, I will share this recipe … Since I’ve made it for the first time, it’s bye bye bechamel sauce ! even though I love bechamel!!
Be ready (drum roll), you will need only 5 ingredients (and I’m counting salt and pepper in the list:-) ). Crazy or what…
For the cooking method, my advice is to go for steam cooking. I believe it helps the vegetables to keep their own salt and I don’t add more. Whether it is for today’s cauliflower, potatoes, green beans, etc. You can still use any other cooking method if this is what you have.
The other utensils:
A large gratin dish,
A cutting board
And a sharp knife.
There we are…
Well… (I will shup up now, I don’t know what more I could possibly say…)
The recipe, Chef!
Clean the cauliflower, cut it in pieces and steam cook it for 30 minutes. Start your oven on Grill. Place the cauliflower pieces in a gratin dish, pour the cream on top. Add the salt, pepper and ground nutmeg. Spread grated cheese. Place in the oven for a few minutes until golden.The easiest Cauliflower Gratin ever
Ingredients
Instructions
4 Comments
Céline75
Wednesday March 4th, 2020 at 11:26 AMIl ne fallait pas hésiter à poster, au contraire !
Je suis abonnée depuis toujours à la béchamel dans mes gratins de chou-fleur, et je n’aurais jamais pensé à remplacer par de la crème. Il faut absolument que j’essaie cela !
Merci de ce partage (je crois qu’on est toutes preneuses d’idées pour simplifier le quotidien et bousculer un peu nos habitudes)
Emma
Wednesday March 4th, 2020 at 01:18 PMMerci beaucoup Céline ! Ça me fait super plaisir !!
The Mar
Thursday March 25th, 2021 at 09:30 PMBonsoir !
vous avez très bien fait de poster cette recette en effet ! je débute et je commence donc par du tout simple 😉
Auriez-vous une idée de féculents à servir avec cette recette s’il-vous-plaît ? je pensais à du riz noir, mais je ne sais pas trop…
Merci beaucoup pour votre blog très inspirant !
Emma
Saturday March 27th, 2021 at 09:08 AMexcellente idée le riz noir ! ou tout simplement du quinoa ! Merci Marthe pour vos gentils mots et bon week-end !