Hello my friends!
Today I’m sharing another easy recipe : quick to make and really delicious!! Aren’t they the best??
Let’s make tomato rice…
The recipe, Chef!
Stir fry the minced onion with the olive oil. Add the smoked meat cut in small cubes. After a minute, add the non peeled garlic cloves. Pour the tomato sauce, water and tomato concentrate. Season with paprika, ground ginger, salt and pepper. Leave at medium heat for 2-3 minutes. Finally add the rice, mix and cook at low/medium heat with lid for 15 minutes. Mix from time to time, adjust seasoning. Add a bit of water if necessary and adjust cooking time after tasting your rice.Tomato Rice
Ingredients
Instructions
7 Comments
LadyMilonguera
Wednesday April 14th, 2021 at 07:01 AMPlutôt sympa c e riz…
Emma
Wednesday April 14th, 2021 at 09:23 AMmerci beaucoup !!!
Mathilde
Monday May 10th, 2021 at 12:26 PMBonjour Emma
Ce plat a l’air très bon.
2 questions me viennent :
– quel sorte de riz préconisez-vous ?
– puis-je le préparer la veille et si oui, auriez-vous un conseil pour le réchauffer sans qu’il devienne trop sec ?
Merci d’avance !
Emma
Monday May 10th, 2021 at 02:41 PMBonjour Mathilde, j’ai pris du riz long grain (Uncle Ben’s ici).
Et pour réchauffer, je le fais au micro-ondes, pas de souci, ça ne dessèche pas.
Mathilde
Monday May 10th, 2021 at 03:14 PMMerci beaucoup !!!
Alexandra
Wednesday January 11th, 2023 at 09:20 PMMhhh comme ce riz me plait… deux questions me viennent toutefois :
– qu’entendez-vous par de la viande fumée ? des allumettes de bacon ?
– le riz doit-il être cuit avant ou alors il cuit durant les 15 minutes dans la sauce tomate ? la sauce tomate remplace l’eau alors ?
Merci beaucoup, ca a l’air divin 🙂
Emma
Thursday January 12th, 2023 at 10:56 AMMerci Alexandra ! La viande fumée c’est du bacon, du lard fumé ou encore un filet mignon de porc fumé. C’est ce qu’on aime !
On verse le riz cru, il va cuire dans la sauce 😉