Hello ! Hello ! Today, let’s go to the US ! Whether you feel like having a brunch, a lovely breakfast or a delicious snack, we just LOVE pancake. I like them soft and lighter than air !! So, I’m sharing with you our French chef Cyril Lignac’s recipe, my favorite.
So scrumptious, you can basically put whatever you like on top of your pancake. I tried a great combo : banana cooked with orange juice and honey. OMG !!…
You can make it simple with melted chocolate or just eat the pancake itself without topping. It is simply delicious.
My cooking advice: heat the frying pan (I use my Mineral B triple-blini pan by De Buyer), oil it and lower the stove temperature (I cook my pancakes at 7 on a scale from 1 to 9). Then you can start cooking your yummy pancakes!
Shall we get started ?
Mix the flour, the sugar, the salt and the baking powder in a large bowl. Melt gently the butter with the milk in a pan. When the butter is completely melted, add into the bowl. Mix the eggs and add them into the bowl. Set aside for half an hour. Pour in one laddle of batter in a heated frying pan (use a paper towel to put oil before each laddle) and cook your pancake 1 to 2 minutes until little holes appear. Flip it over and cook again for 1 minute. Peel and cut the bananas. Add the bananas and cook gently. Serve your pancake with some banana and a spoon of syrup. You can also serve your pancakes with a drizzle of maple syrup or any of your favorite toppings !Pancakes the French way
Ingredients
Instructions
Notes
14 Comments
Mireille mathelon
Sunday December 3rd, 2017 at 02:42 PMEst-ce que les pancakes peuvent être congelés ?
Merci d’avance
Mireille
Emma
Sunday December 3rd, 2017 at 04:25 PMOui Mireille, ils se congèlent très bien. Vous les congelez une fois qu’ils sont bien froids. Quand vous souhaitez en manger, vous les laissez décongeler à température ambiante, puis une petite minute dans le four à 180 degrés et ils seront au top !
mireille mathelon
Sunday December 3rd, 2017 at 06:03 PMMerci Emma, cela me permettra de les préparer à l’avance pour Noël…..
pour la tarte à l’oignon, je me suis permise d’indiquer les oignons rosés de Roscoff, j’aime bien. J’avais déjà fait la tarte à l’oignon avec les oignons des Cévennes, pour ma part, je trouve cela un peu trop “sucré”, question de goût….
Encore merci pour vos recettes et votre site qui est très agréable et facile à consulter.
Emma
Sunday December 3rd, 2017 at 06:29 PMMerci à vous Mireille pour tous vos commentaires si gentils ! C’est ça la richesse de la cuisine et la pâtisserie : le partage !! J’adore !
Juliette
Saturday September 1st, 2018 at 07:12 PMSuper recette, j’ai mis moitie beur doux et moitie beurre sale et c’etait excellent! Mes enfants et mon mari ont tout devore!
Emma
Saturday September 1st, 2018 at 08:59 PMMerci Juliette pour cette version !! A tester !!
Gwénola
Saturday June 8th, 2019 at 05:27 PMBonjour Emmanuel,
Est-ce que la pâte peut se faire la veille? Ca m’arrangerait de ne pas me lever trop tôt dimanche matin…
Merci beaucoup!
Gwénola
Saturday June 8th, 2019 at 05:52 PMEmmanuelLE. Excusez-moi pour la faute… J’ai honte.
Emma
Saturday June 8th, 2019 at 07:01 PMHa ha ! Pas de souci !!!
Emma
Saturday June 8th, 2019 at 07:01 PMBonjour Gwénola, je n’ai pas testé mais je pense que c’est ok !
Mathelon
Monday March 30th, 2020 at 09:18 AMBonjour Emmanuelle
Une fois de plus, j’ai fait votre recette de pancake !!! Une bonne occupation…. Et nous nous régalons ?
Emma
Monday March 30th, 2020 at 09:23 AMÇa me fait bien plaisir !! Bonn journée !
Benjamine
Sunday July 26th, 2020 at 08:54 AMBonjour Emmanuelle,
Encore une belle recette, merci!
benjamine
Emma
Monday July 27th, 2020 at 07:11 AMavec plaisir ! belle journée !