Pasta & Rice/ Vegetables/ Vegan

One Pot Einkorn

Hello my friends!

It’s the first time for me to make a recipe with einkorn (I know… what??? why did I wait so long??), but it definitely won’t be the last. I’m telling you !

Here’s my one pot einkorn, made exactly as a one pot pasta recipe.

Let’s see the recipe, Chef !

One Pot Einkorn

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars ( Vote !)
Loading...
Dîner française
Serves: 3 Difficulty: Super easy Price: $
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 200 g einkorn
  • 1 parsnip
  • 2 slices of smoked pork belly
  • 1/2 onion
  • 2 handful spinach
  • 30 g parmesan
  • 1 chicken stock cube
  • 400 g water
  • 50 g cream
  • Salt
  • Pepper

Instructions

1

Peel and cut the parsnip in small cubes.

2

Cut the pork belly.

3

Peel and chop the onion.

4

Cut the parmesan in thin slices.

5

Place the einkorn, the cubes of parsnip, the pork belly, the onion, the parmesan and then the stock cube in a large sauce pan.

6

Add salt and pepper.

7

Pour water.

8

Cook at medium heat for 20 minutes with lid, mix gently from time to time.

9

At the end of cooking, add the cream.

10

Serve!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Popeline
    Sunday March 10th, 2024 at 01:33 PM

    une belle découverte pour moi ! C’est à la fois fondant et crémeux. Nous avons beaucoup aimé. J’avoue que j’étais septique, mais la curiosité l’a emporté, et me voilà conquise. ( Perso, j’ai ajouté les épinards avant la fin de la cuisson. Il me semble que ce n’est pas dit dans la recette). Merci pour cette fabuleuse recette.

    • Reply
      Emma
      Sunday March 10th, 2024 at 03:12 PM

      j’en suis ravie !!

    Leave a Reply