So I will be 100% honest with you as always. I found this recipe somewhere on Facebook, I made a screen shot and forgot to keep the name of the person who shared it. So I won’t be able to thank this person… Sorry for that…
But, yes there’s a but, it’s an amazing recipe that I’m glad to share here: blueberry muffins like at Starbucks!!
Those muffins are just scrumptious!! You can keep them a few days, well… if they don’t disappear before then…
My kids crave them for their afternoon sncak. The crumble on top make the muffin a little crunchy, it’s so good!
I made the recipe with both fresh blueberries (it’s always my first choice) and frozen ones. The two options work perfectly. Happiness or what??
And they really taste like American muffins, the ones we love so much!
The utensils:
My kMix by Kenwood
Or my professional whisk by De Buyer with my red bowl by Fackelmann France.
I think I have your full attention now!!
Shall we?
The recipe, Chef?
Mix the 45 g of flour with 15 g of sugar and brwon sugar. Add the cold butter and mix with your fingers. When you get the crumble texture, set aside in your fridge. Preheat your oven at 180 degrees. Whisk the butter at room temperature, the sugar and vanilla powder. Add one egg. When you get an homogeneous mixture, add the second egg. In a seperate bowl, mix the flour, salt and baking powder. Add 1/4 of the flour/salt/bakingpowder to your mixture. Mix. Add 1/3 of the milk and whisk. Start again with 1/4 of the powders, 1/3 milk, 1/4 of the powders, 1/3 milk and finally the rest of the powders. At each step, make sure to have an homogeneous mixture. Add the blueberries and mix with a spatula. Pour and fill to the brim of your molds (buttered if necessary). Spread the crumble. Bake 25 minutes. Wait 15 minutes before unmolding and let cool down on a grid. The recipe is very good without crumble too.Blueberry Muffins like at Starbucks
Ingredients
Instructions
Notes
10 Comments
Peyre Emmanuelle
Wednesday October 10th, 2018 at 04:28 PMMerci pour cette délicieuse recette, n’ayant pas de myrtilles, elles ont été remplacées par des cranberries… J’en ai aussi fait avec le cœur coulant chocolat ou pomme sans le crumble! Succès total! Merci!!
Emma
Wednesday October 10th, 2018 at 08:11 PMOh merci Emmanuelle pour ce gentil message ! Je suis ravie ! Belle soirée !
Aurelie
Sunday October 14th, 2018 at 04:41 PMRecette adoptée comme c’est souvent le cas avec les recettes que vous proposez sur le blog. Succès garanti. Comment les conservez-vous ? Merci encore pour toutes les idées que vous proposez.
Emma
Sunday October 14th, 2018 at 05:36 PMMerci beaucoup Aurélie ! Je les conserve à l’air libre, généralement il ne font pas long feu !! 😉
MaSP
Wednesday February 10th, 2021 at 01:44 PMBonjour, je n arrive jamais a faire mon crumble. Quelle recette utilisez vous?
Je vais faire les muffins pour le goûter… ?
Mes préférés ceux a la myrtille mais je n en ai pas donc ce sera pomme cannelle. Je rajoute myrtilles surgelées sur ma liste de course tout de même.
Merci pour la recette
Emma
Wednesday February 10th, 2021 at 05:12 PMBonjour, la recette du crumble est intégrée dans la recette des muffins … excellent choix pour pomme cannelle !!
Mathilde
Saturday March 13th, 2021 at 03:41 PMSuper bon, merci pour la recette ! Je vais aussi tester avec des pépites de chocolat…
Emma
Saturday March 13th, 2021 at 06:55 PMoui ça marche très bien aussi !!
Céline75
Monday March 21st, 2022 at 11:15 AMUn pur délice ! Le craquant du crumble apporte vraiment un gros plus. On s’est régalé ! La prochaine fois je crois que j’augmenterai encore la dose de myrtilles, par goût personnel…
Un grand merci pour la recette !
Emma
Monday March 21st, 2022 at 11:57 AMj’en suis ravie Céline ! Je les adore ces muffins !!