This recipe is super easy and quick to make… My post will be short then!!
Strawberry ice cream for you my friends today!!
Do you have strawberry jam? You don’t know what to do with it except when you’re having a slice of bread at breakfast? You want ice cream but you don’t have fresh fruits?
There you go!! A smooth, creamy and delicious ice cream just for you!!
Let’s make ice cream!! The recipe, Chef!
In a large bowl, put 2/3 of the jam. Add the cream cheese and cream. Mix. Add more jam, one tablespoon after the other according to your tastes. If you have an icecream maker, pour the cream in it. Start your machine according to the user guide. If you have a Thermomix or blender, pour the cream in 3 containers, freeze for at least 8 hours. After such time, cut the ice blocks with a sharp knife. Place them in your Thermomix or blender bowl and mix 1 minute at maximum speed. Help with the spatula. This recipe works with other flavors.Stawberry Icecream
Ingredients
Instructions
Notes
4 Comments
Marie
Monday July 2nd, 2018 at 10:57 PMBonjour, je souhaite réaliser votre recette de glace à la fraise, mais j’ai une petite interrogation l’étape numéro 5 est à effectuer juste avant de servir ou faut il replacer au congélateur par la suite ? La texture n’est elle pas trop paillette ? (je n’ai pas de sorbetière).
Merci à vous
Marie
Emma
Monday July 2nd, 2018 at 11:04 PMBonsoir Marie,
Pour avoir une texture bien crémeuse, le mieux est de mixer un peu avant de servir. Si ce n’est pas possible, ce n’est pas grave. Il n’y aura pas de paillettes. Avez-vous un thermomix ou un blender bien costaud ?
Belle soirée
Emma
Marie
Tuesday July 3rd, 2018 at 09:43 PMParfait merci de votre réponse, j’ai un blender en espérant qu’il soit bien costaud 🙂
il n’y a plus qu’à tester !
Emma
Tuesday July 3rd, 2018 at 09:46 PMOui !! Il n’y a plus qu’à !!