Desserts/ Fruits/ Ice Cream

Apricot Ice Cream with Basil

Hello my lovelies!

Summer is the perfect time for deliciousness and freshness! So, as obvious as it seems, I’m making ice creams…

Today, may I suggest my apricot ice cream with basil?

Let’s see the recipe, Chef!

Apricot Ice Cream with Basil

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glace française
Serves: 1 l Difficulty: Easy Price: $
Prep Time: 20 min + 4 heures Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 750 g apricots
  • 50 g sugar
  • 60 g glucose syrup
  • 1/2 lemon
  • 15 basil leaves
  • 150 g liquid cream 30% fat

Instructions

1

Wash, cut and remove the stones of the apricots.

2

Place them in a sauce pan with sugar, glucose syrup, lemon juice and basil leaves.

3

Cook at medium heat for 30 minutes, stir from time to time.

4

Let cool down.

5

Mix with a blender or hand mixer.

6

Add the cream and combine.

7

Set aside in your fridge to get a cold mixture.

8

Place in your ice cream maker.

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4 Comments

  • Reply
    Natacha
    Thursday August 24th, 2023 at 12:51 PM

    Bonjour

    Je souhaite faire cette glace qui m’a l’air délicieuse. Je n’ai pas de sirop de glucose, puis je le remplacer par du miel ?
    Merci par avance pour votre aide
    Natacha

    • Reply
      Emma
      Friday August 25th, 2023 at 05:25 AM

      Bonjour Natacha, oui c’est possible avec du miel, dans les mêmes quantités. 😉

  • Reply
    Pascal
    Friday September 1st, 2023 at 07:55 PM

    Bonjour, je suis tombé en Amour de votre site ? pour le titre… Les photos et les réalisations suivis dès explications…. Il me reste plus qu’à tester les recettes…. pour celles-ci vous parlez de sorbetière. La plus simple par une turbine à glace ?
    Bonne continuation dans vos créations culinaires
    Cordialement
    Pascal

    • Reply
      Emma
      Sunday September 3rd, 2023 at 03:16 PM

      C’est très gentil, merci ! J’ai une sorbetière très basique achetée en supermarché. C’est très bien. Une turbine, c’est encore mieux en effet.

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