Hello my lovelies!
Summer is the perfect time for deliciousness and freshness! So, as obvious as it seems, I’m making ice creams…
Today, may I suggest my apricot ice cream with basil?
Let’s see the recipe, Chef!
Apricot Ice Cream with Basil
Ingredients
- 750 g apricots
- 50 g sugar
- 60 g glucose syrup
- 1/2 lemon
- 15 basil leaves
- 150 g liquid cream 30% fat
Instructions
Wash, cut and remove the stones of the apricots.
Place them in a sauce pan with sugar, glucose syrup, lemon juice and basil leaves.
Cook at medium heat for 30 minutes, stir from time to time.
Let cool down.
Mix with a blender or hand mixer.
Add the cream and combine.
Set aside in your fridge to get a cold mixture.
Place in your ice cream maker.
4 Comments
Natacha
Thursday August 24th, 2023 at 12:51 PMBonjour
Je souhaite faire cette glace qui m’a l’air délicieuse. Je n’ai pas de sirop de glucose, puis je le remplacer par du miel ?
Merci par avance pour votre aide
Natacha
Emma
Friday August 25th, 2023 at 05:25 AMBonjour Natacha, oui c’est possible avec du miel, dans les mêmes quantités. 😉
Pascal
Friday September 1st, 2023 at 07:55 PMBonjour, je suis tombé en Amour de votre site ? pour le titre… Les photos et les réalisations suivis dès explications…. Il me reste plus qu’à tester les recettes…. pour celles-ci vous parlez de sorbetière. La plus simple par une turbine à glace ?
Bonne continuation dans vos créations culinaires
Cordialement
Pascal
Emma
Sunday September 3rd, 2023 at 03:16 PMC’est très gentil, merci ! J’ai une sorbetière très basique achetée en supermarché. C’est très bien. Une turbine, c’est encore mieux en effet.