Hey you all !
I’m so sorry but lately I’m super busy and spending time translating my posts is time I don’t have.
So I’ll just translate the recipe itself for you !
I hope you’ll enjoy it anyway …
The recipe, Chef !
Eggplant Stew with Tomato and Chickpeas
Ingredients
- 1 large eggplant
- 2 tablespoons olive oil
- 1 onion
- 2 garlic cloves
- 400 g tomato pulp
- 1 tablespoon honey
- 3 teaspoons ground cumin
- 2 teaspoons paprika
- 1 teaspoon ground ginger
- 1 teaspoon ground cinnamon
- 200 g canned chickpeas
- Herbs (coriander, mint or basil)
- Salt
- Pepper
Instructions
Cut your eggplant in 1 cm cubes.
Mince the onion and stir fry with the olive oil in your casserole for 1 minute. Add the eggplant cubes and 2 teaspoons of ground cumin.
Add the grated garlic and put the lid. Leave at medium heat for 5 minutes, mix from time to time.
Pour the tomato pulp, 1/2 cup of water, the honey and the rest of the spices. Add salt.
Cook at low heat with lid for 1 hour 15 minutes.
Add finally the chickpeas and adjust seasoning. Cook 15 more minutes.
When serving, chop the herbs and spread them on your eggplant stew.
9 Comments
LadyMilonguera
Wednesday November 25th, 2020 at 05:47 PMCe confit n’est pas pour me déplaire…
Emma
Wednesday November 25th, 2020 at 06:06 PMJe n’en doute pas un instant !! Nos goûts sont très similaires !!
Gaud
Wednesday December 16th, 2020 at 10:33 PMRecette faite au diner lundi, facile Rapide et bon! Et Saint! Parfait merci!
Gaud
Wednesday December 16th, 2020 at 10:36 PMSain pardon! (Correcteur automatique!!) ?
Emma
Wednesday December 16th, 2020 at 10:38 PMtop !! c’était mon repas ce soir, je ne m’en lasse pas !
Roani75
Sunday February 21st, 2021 at 12:36 PMDélicieux et simple à préparer ! Encore meilleur réchauffé et accompagné d’une semoule couscous ou boulgour est un vrai plaisir gustatif !
Emma
Monday February 22nd, 2021 at 07:57 AMJe suis tout à fait d’accord !! je le prépare souvent en avance et je le réchauffe après !
Evelyne
Monday June 28th, 2021 at 08:51 PMCe plat me semble excellent mais une petite chose m’inquiète : le temps de cuisson, 1h ça me parait vraiment beaucoup ????? même à feu très doux ! sans compter les 15 mn qui suivent pour les pois chiche.
Emma
Tuesday June 29th, 2021 at 07:54 AMc’est ce qui rend cette recette vraiment délicieuse… essayez, vous verrez