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Spinach and Salmon with Soy Sauce

No long English translation here …

Let’s rush to the recipe, Chef !

Spinach and Salmon with Soy Sauce

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Serves: 4 Difficulty: Easy Price: $$
Prep Time: 10 min Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • 600 g salmon fillet
  • 20 cl savory soy sauce
  • 2-3 handful fresh spinach
  • 1/2 onion
  • 2 cloves of garlic
  • 2 cm fresh ginger
  • 15 cherry tomatoes (optional)
  • 2 tablespoons oil
  • 20 cl coconut milk
  • Salt
  • Pepper
  • 1 teaspoon curry
  • 1/2 teaspoon curcuma
  • Ground ginger
  • Red mild pepper
  • Paprika

Instructions

1

Heat 2 tablespoons of oil in a frying pan and add the minced onion.

2

Stir fry for 1 minute then add the curry, the grated garlic and ginger. Cook at medium heat for 5 minutes.

3

After 2 minutes, add the cherry tomatoes cut in half and 1/2 cup of water. Cook at medium heat for 5 minutes.

4

Add the spinachs, coconut milk and spices, salt, pepper.

5

Stew 10-15 minutes with cover at low heat.

6

In the meantime, heat the butter in another frying pan and cook the salmon fillets on each side until golden.

7

Pour the soy sauce, help with a spoon so that to spread sauce on the salmon.

8

Add the spinach curry and cook 5 more minutes.

9

Enjoy!

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19 Comments

  • Reply
    LadyMilonguera
    Friday November 13th, 2020 at 06:42 PM

    Comme il est alléchant ce saumon !!!

    • Reply
      Emma
      Saturday November 14th, 2020 at 09:24 AM

      Merci beaucoup ! C’est franchement un régal !!

  • Reply
    Isabelle
    Saturday November 14th, 2020 at 06:26 PM

    On fait quoi avec la cuillère à soupe de gros sel !?

    • Reply
      Emma
      Saturday November 14th, 2020 at 06:43 PM

      rien 😉 c’est une erreur. merci de me l’avoir signalée !

  • Reply
    Prjevalski
    Tuesday November 17th, 2020 at 07:42 PM

    La sauce soja, est ce bien de la sauce soja salée? Merci ??

    • Reply
      Emma
      Wednesday November 18th, 2020 at 06:59 AM

      Oui tout à fait 😉
      Je vais le préciser dans la recette. Merci pour ce commentaire 😉

  • Reply
    Milou
    Sunday November 29th, 2020 at 02:05 PM

    Un régal pour les papilles ! Merci Emmanuelle. J’ai mis moins de sauce soja qu’indiqué, 20cl me paraissaient beaucoup. 10cl et c’était déjà bien parfumé et suffisant pour nous.

    • Reply
      Emma
      Sunday November 29th, 2020 at 03:30 PM

      C’est top ! Oui chacun peut doser la sauce soja selon ses goûts. Merci de ce commentaire et bon dimanche ! 🙂

  • Reply
    Pauline
    Thursday January 28th, 2021 at 09:39 AM

    Bonjour! Faites vous précuire vos saumons à la vapeur avant de les poêler? Merci bcp, je vais tester cette recette alléchante !

    • Reply
      Emma
      Thursday January 28th, 2021 at 10:33 AM

      Bonjour Pauline
      Non, je les cuits directement à la poêle 😉

      • Reply
        Pauline
        Thursday January 28th, 2021 at 05:06 PM

        Merci !!! Je teste ce soir 🙂

        • Reply
          Emma
          Thursday January 28th, 2021 at 08:52 PM

          cool !!

          • Susan
            Thursday March 2nd, 2023 at 08:34 PM

            Emma- sîl vous plait en English?
            Merci!
            Susan

          • Emma
            Thursday March 2nd, 2023 at 09:19 PM

            Hi Susan, you just have to change the langage to English and you’ll have it 😉

  • Reply
    Stéphanie
    Saturday March 4th, 2023 at 03:48 PM

    Bonjour Emma, une fois de plus merci pour vos recettes avec lesquelles nous nous régalons ! Un de mes enfants n’aime pas du tout les épinards (alors qu’ils vont tellement bien ici)… avec quoi puis je les remplacer?

    • Reply
      Emma
      Saturday March 4th, 2023 at 11:36 PM

      Merci beaucoup Stéphanie ! vous pouvez prendre du poireau, du chou bok choi ou même du chou-fleur 😉

      • Reply
        Stéphanie
        Sunday March 5th, 2023 at 08:53 AM

        Génial, merci beaucoup !!

  • Reply
    ketty
    Monday March 13th, 2023 at 07:33 PM

    Sublime recette! Parfait mariage des saveurs ! Merci pour cette recette

    • Reply
      Emma
      Tuesday March 14th, 2023 at 07:28 AM

      J’en suis ravie ! Merci pour ce message !

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